براي مقابله با بيماري كرونا در سفر چه كارهايي انجام دهيم؟
پيش از اينكه به مسافرت برويد، حتما به يك پزشك معالجه كنيد تا او آزمايشات لازم را بر روي شما انجام دهد. در اين صورت متوجه خواهيد شد كه بيمار نيستيد و مي توانيد به مسافرت برويد؛ ضمن آنكه براي همسفرانتان نيز مشكلي ايجاد نخواهيد كرد. اگر پزشك شما تشخيص داد كه بايد در منزل بمانيد، بهتر است سفر خود را كنسل كرده و براي مدتي در منزل استراحت كنيد تا سلامتي خود را به طور كامل به دست آوريد.
در مسيري كه شما قصد داريد به سمت اتوبوس حركت كنيد، حتما فاصله مجاز را با بقيه حفظ كنيد؛ اين كار به شما كمك مي كند كه اگر فردي در اطراف شما وجود دارد كه به اين بيماري مبتلاست، شما را نيز درگير نكرده و باعث بيماري شما نشود.
اگر فردي در محيطي كه شما در آن قرار داريد عطسه يا سرفه كرد، چنانچه در فضاي باز قرار داريد، از او دور شويد. اما اگر در يك محيط بسته اين اتفاق برايتان افتاد، سريعا با ماسك يا دستمال دهان و بيني خود را بپوشانيد تا مانع از ورود مولكول هاي اين ويروس به داخل بدنتان شويد. بعد از اينكه دهان خود را پوشانديد، دستان خود را نيز بشوييد و يا با مواد ضد عفوني كننده ضد عفوني كنيد.
قبل از آنكه از منزل خارج شويد، سعي كنيد حتما با خود به اندازه كافي ماسك و دستكش هاي يك بار مصرف برداريد و در حين مسافرت نيز از آن ها استفاده كنيد.
يكي از مواردي كه بسيار به توصيه به انجام آن شده است، شستشوي مرتب دست هاست. اين امكان در اتوبوس فراهم نيست اما شما مي توانيد هر بار كه در فواصل مشخص شده، توقف مي كنيد، با نهايت دقت دست هاي خود را بشوييد.
مترو، قطار و اتوبوس
هنوز كاملا مشخص نيست كه ويروس كرونا چطور پخش ميشود ولي ويروسهاي مشابه يا با استنشاق ترشحات تنفسي پس از عطسه يا سرفه فرد آلوده يا تماس با سطوحي كه آلوده به ويروسند منتقل ميشوند.
تصور اين است كه ويروس كرونا، بر خلاف ويروس آنفلوآنزا، مدت طولاني در هوا نميماند و مردم بايد خيلي به هم نزديك باشند تا از راه تنفس از يكديگر كرونا بگيرند.
طبق راهنماي سيستم بهداشتي بريتانيا، "تماس نزديك" يعني پانزده دقيقه در فاصله دو متري شخص ديگري بودن.
بنابراين احتمال انتقال بيماري در قطار و مترو، به اين بستگي دارد كه چقدر شلوغ باشند.
به گفته دكتر لارا گوسه، از "موسسه سلامت جهاني"، پژوهشي در سال ۲۰۱۸ نشان داده كساني كه مرتب مترو سوار ميشوند، بيشتر احتمال دارد به بيماريهايي مانند آنفلوآنزا مبتلا شوند.
در اتوبوس يا قطار نسبتا خالي از مسافر، خطر ابتلا متفاوت خواهد بود. اگر قصد خريد بليط اتوبوس تهران، بليط قطار را داريد، سعي كنيد بليط هاي خود را اينترنتي خريداري كنيد.
اين هم مهم است كه چه مدت در وسيله نقليه ميمانيد و هواي آن چقدر تهويه ميشود.
عامل ديگر تميز كردن وسيله نقليه است؛ اينكه شركتهاي حمل و نقل، قطارها و ايستگاهها را بيشتر از قبل تميز ميكنند يا خير.
به گفته دكتر گوسه، اگر ميتوانيد از وسايل نقليه عمومي در ساعتهاي شلوغتر پرهيز كنيد و اگر امكان پذير باشد، مسيرهايي را انتخاب كنيد كه به بيش از يك وسيله نقليه نياز نباشد.
هواپيما
باور عمومي اين است كه وقتي در هواپيما نشستهايد، احتمال بيشتري دارد كه بيمار شود، چون هواي "مانده" را تنفس مي كنيد اما بر عكس، هواي درون هواپيما ممكن است حتي كيفيت بهتري از دفتر كار، قطار يا اتوبوس داشته باشد.
گرچه در هواپيماهايي كه مسافر زياد دارند، تعداد افراد در هر متر مربع بيشتر است ولي تهويه هوا هم بيشتر انجام ميشود.
كينيان چِن، استاد دانشگاه پِرديو در آمريكا، درباره كيفيت هوا در وسايل نقليه مختلف تحقيق ميكند. طبق برآورد او، در هواپيماها، هر دو تا سه دقيقه، هوا كاملا عوض ميشود. در ساختمانهايي كه تهويه مطبوع دارند هوا هر ۱۰ تا ۱۲ دقيقه عوض ميشود.
هواي هواپيما، با فيلترهايي با بازده بالا تهويه ميشود كه در مقايسه با سيستمهاي معمول تهويه هوا، ميتوانند ذرات كوچكتر از جمله ويروسها را جذب كنند.
هواي تازه بيرون هواپيما را فيلتر به درون ميكشد و با هواي كابين مخلوط ميكند. به اين ترتيب، هميشه نيمي از خروجي فيلتر هواي تازه است. بيشتر سيستمهاي تهويه مطبوع براي مصرف كمتر انرژي، فقط از هواي درون اتاق استفاده ميكنند.
علاوه بر تنفس قطركهاي عطسه يا سرفه فرد بيمار، عفونتهايي مانند كروناي ۲۰۱۹ ميتوانند با لمس سطوح آلوده هم منتقل شوند، مثلا از طريق دست دادن با فرد بيمار يا دست زدن به دسته در.
"ويكي هِرتزبِرگ" از دانشگاه اِموري در آمريكا در سال ۲۰۱۸ از سطوح هواپيماهايي كه در ده مسير بينقارهاي پرواز ميكردند نمونه گرفت و آنها را مقايسه كرد. او دريافت كه اين سطوح مثل "اتاق نشيمن خانه" هستند. به عبارت ديگر، بين هواپيما و سطوح ساختمانها و وسايل نقليه عمومي، تفاوت قابل ملاحظهاي ديده نشد.
بنا به دستورالعمل سازمان بهداشت جهاني، بيشترين خطر ابتلا در هواپيما، در دو رديف جلويي، پشتي و كناري فرد بيمار است.
جالب است بدانيم كه در زمان شيوع بيماري سارس در سال ۲۰۰۳، در هواپيمايي كه حامل يك بيمار بود، ۴۵ درصد مبتلايان در خارج از محدوده دو رديف اطراف او نشسته بودند.
در مورد هواپيما هم توصيه عمومي همان شستن دست، تميز كردن سطوح و پوشاندن عطسه و سرفه با دستمال است.
نگراني اصلي در مورد سفر با هواپيما، امكان انتقال بيماري از يك منطقه به نقطه ديگري در جهان است.
https://learning.cmu.edu/eportfolios/2343/Tips_for_traveling_by_bus
ادامهـ مطلبـ| ۳۱ تير ۱۳۹۹ | ۰۳:۵۶:۴۶ | hsi
،